آیین نامه اجرایی دومین جشنواره سرود رضوی کانون های فرهنگی و هنری مساجد روستایی
مقدمه
از آنجا که جشنواره سرود، علاقمندان زیادی در میان اعضاء کانون های فرهنگی و هنری مساجد دارد، لذا دبیرخانه دائمی جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشوربا همکاری معاونت برنامه ریزی و توسعه کانونهای ستاد عالی به منظور اشاعه فرهنگ ناب رضوی، شناسایی استعدادهای هنری روستایی، ایجاد انگیزه مضاعف در میان نوجوانان و جوانان روستایی برای ورود جدی به عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری، تقویت روحیه نشاط و شادابی و نیز معرفی ظرفیت های بسیار ارزشمند کانونهای فرهنگی و هنری روستایی، در نظر دارد برای دومین بار جشنواره سرود رضوی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد روستایی را با مشارکت استانداری هرمزگان، بنیاد بین المللی امام رضا (علیه السلام)، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان هرمزگان برگزار نماید.
1- مراحل برگزاری جشنواره
الف) مرحله استانی:
1-دبیرخانه استان، فراخوان جشنواره را به کلیه کانونهای فرهنگی و هنری روستایی استان ارسال می نماید.
2-هر گروه میتواند 2 اثر را به دبیرخانه استان ارسال نماید.(گروه نمی تواند آثاری را که در نخستین جشنواره سرود روستایی ارسال نموده است ، مجدداً ارسال نماید)
3-کانونها باید آثار خود را در قالب لوح فشرده (VCD) و با کیفیت مناسب به همراه متن سرود تا تاریخ 1392/05/25 به دبیرخانه استان ارسال نمایند.
4-کلیه آثار دریافت شده توسط دبیرخانه استانها مورد بررسی قرار گرفته و تمامی آثاری که آئین نامه اجرایی را رعایت نموده اند در قالب یک لوح فشرده و مدارک شرکت کنندگان نیز درقالب یک لوح فشرده حداکثر تا تاریخ 1392/10/05 برای داوری مرحله نیمه نهایی به دبیرخانه جشنواره (استان هرمزگان) معرفی و ارسال می شوند.
(تلفن تماس با دبیرخانه استان هرمزگان: 5555185-0761)
ب) مرحله کشوری
- بخش مقدماتی: داوری آثار در نیمه اول دیماه 1392 انجام و 12 اثر برتر انتخاب و توسط استان میزبان جهت شرکت در مرحله حضوری کشوری دعوت خواهند شد.
توجه:در این مرحله كه آثار به شكل غير حضوری بررسي ميشوند توجه به نكات زير ضروري است:
· صدابرداری اکویی موجب کسر 1 تا 2 امتیاز در بخش آداب و شرایط خواهد شد.
· ارسال اثر به شکل صوتی و track (بدون تصویر) و یا به شکل لب خوانی و میکس صدا و تصویر (عدم اجرای زنده) و یا به شکل مجلسی باعث حذف اثر از جشنواره خواهد شد. (ارسال اثر به شکل VCD و غیرنرمافزاری باشد)
· كار بطور زنده صدا و تصوير برداري شود. (در تمام زمان اجراي كار، تصوير غير از گروه چيز ديگري را نشان ندهد و همچنین تصویر پرش نداشته باشد که در این صورت میکس تصویر در تصویر تلقی شده و کل کار حذف میشود)
· در صورت راهیابی اثر به مرحله کشوری افراد حاضر در فیلم، مجاز به اجرای گروهی در مرحله پایانی می باشند. (البته گروه اجازه تغییر حداکثر 2 نفر را نیز دارد) در ضمن تغییر متن سرود با صلاحدید گروه بلامانع است.
- بخش نهایی: اجرای حضوری گروههای دعوت شده در استان میزبان
این مرحله که همزمان با ایام ولادت پیامبر اعظم، امام جعفر صادق (علیهماالسلام)، هفته وحدت و نیز در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی از 1392/10/27 تا 1392/10/29 در روستای کردر شهرستان میناب استان هرمزگان برگزار می شود، از هر رده سنی سه گروه برتر (مجموعا 6 گروه) انتخاب و مورد تقدیر قرار میگیرند.
2- شرایط و ضوابط عمومی جشنواره
شرایط و ضوابط عمومی جشنواره شامل موارد زیر می باشد:
1- جشنواره سرود روستایی ویژه برادران می باشد.
2-تمامی شرکت کنندگان در جشنواره حتماً باید ساکن روستا باشند. (به استثناء آهنگساز و مربی گروه)، شایان ذکر است در صورتی که مربی و آهنگساز ساکن روستا باشند امتیاز جداگانه برای گروه منظور خواهد شد.
3- جشنواره در دو رده سنی 10 تا 15 سال و 14 سال به بالا می باشد.(حداکثر سن شرکت کنندگان 32 سال میباشد)
4-مربی و یا سرپرست گروه،میبایست نسبت به اخذ تاییدیه سکونت اعضاء گروه در روستا از مبادی ذیربط (مدارس،شورای اسلامی روستا و دهداری) اقدام ،فرمهای پیوست را تکمیل و به همراه اثر به دبیرخانه استان ارسال نماید.
شایان ذکر است، دبیرخانه استان نیز باید تائیدیه فوق را همراه با آثار به دبیرخانه استان میزبان ارسال نماید.
5-چنانچه در هر مرحله از برگزاری جشنواره، تاییدیه سکونت هر یک از اعضاء گروه در روستا، دچار خدشه گردد، گروه مزبور از راهیابی به مراحل بعدی و شرکت در جشنواره های مشابه محروم خواهد شد.
6-چنانچه دبیرخانههای استانی، آثار دریافت شده را تا پایان مهلت مقرر به دبیرخانه استان میزبان تحویل ننمایند، دبیرخانه دائمی جشنواره جوانان مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت.
7-علاقمندان باید آثار خود را با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی جشنواره و تا تاریخ های تعیین شده بهدبیرخانه های استانها ارسال و یا تحویل نمایند.
3- شرایط و ضوابط اختصاصی
1- حداكثر زمان اجرا 10 دقيقه و نفرات گروه حداقل 7 و حداكثر پانزده نفر (يك نفر آهنگساز + يك نفر مربي + 13 نفر اعضاء گروه سرود) میباشد.
2- حضور رهبر گروه و یا مربی در کنار گروه الزامی است.
3- امتیاز حضور تکخوان در گروه با دیگر امتیازات جمع نمیشود اما از تکخوان برتر تقدیر به عمل خواهد آمد.
4- عدم آرايش تركيب گروه در حين اجرا موجب کسر امتياز از گروه خواهد شد.
5- تهیه ابزار و لوازم مورد نياز گروه براي اجراي سرود اعم از ضبط صوت، VCD و .... به عهده سرپرست گروه است.
6- آثار در دو رده سنی و به صورا جداگانه بررسی خواهدشد.
7- ارايه متن مكتوب اثر به همراه لوح فشرده اثر الزامي است.
8- استفاده از آلات موسیقی به صورت زنده در جشنواره ممنوع میباشد.
9- سرودهایی که با گویشهای محلی اجرا میشود، در بخش ویژه محلی به صورت جداگانه داوری میگردد.(شعر و ترجمه مکتوب فارسی اثر ارسال شود.)
10- در مرحله حضوری، هر گروه باید 2 اثر را آماده و اجرا نماید. درصورت ارائه یک اثر به زبان محلی، اثر دوم باید ترجمه فارسی کار اول باشد.
مدارکی که باید توسط گروهها ارسال گردد:
الف) ارسال معرفی نامه کانون با تأیید دبیرخانه استان
ب) کپی صفحه اول شناسنامه اعضاء گروه
ج) یک قطعه عکس 4 × 3 اعضاء گروه
د) تکمیل فرمهای پیوست پس از تایید و امضاء توسط مربی و یا سرپرست گروه
ه) تمامی مدارک فوق می بایست توسط دبیرخانه استان بررسی و اسکن شده در قالب یک لوح فشرده برای استان میزبان ارسال شود.
و)تکمیل فرم ثبت اطلاعات گروه سرود در سایت دبیرخانه دائمی جشنواره جوانان مساجد به نشانی www.javananemasajed.ir
*بدیهی است در صورتی که مدارک به صورت ناقص برای دبیرخانه استان میزبان ارسال شود، دبیرخانه دائمی جشنواره جوانان از حضور گروه ، در جشنواره سرود روستایی ممانعت به عمل خواهد آورد.
موضوعات جشنواره: کلیه گروه ها باید آثار خود را فقط با موضوعات حضرت امام رضا(علیه السلام)، حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) و حضرت شاهچراغ (علیه السلام)ارسال نمایند.
*بخش ویژه:
شرکت کنندگان در دومین جشنواره سرود روستایی،می توانند به صورت جداگانه یک اثر را با موضوع
پیامبر اعظم(صلوات الله علیه) ارسال نمایند. ازگروه برتر در این بخش نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.
پیامبر اعظم(صلوات الله علیه) ارسال نمایند. ازگروه برتر در این بخش نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.
بسمه تعالي
((دومین جشنواره سرود رضوي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد روستاهاي كشور))
گروه سرود: نام کانون: نام مسجد: استان:
شهرستان: بخش: دهستان: روستا:

